Ur arkivet

Har snart bloggat i ett år och en del vettiga saker har jag väl fått nedskrivna. Ett inlägg som handlar om kärlek till expempel so jag skrev för nästan exakt 10 månader sedan. 
Kärlek är en sak för sig. Samma sak som när man mister någon. Det är en känsla som de flesta går igenom, men man kan inte sätta ord på det, känslorna är för starka för att beskrivas. Nä gud nä, varför drog jag upp detta, jag känner att detta ämnet är för stort för att vara denna tiden på dygnet.
Kärlek är mycket. En hel skola hade kunnat skriva en hel uppsatts om kärlek och jag lovar att ingen hade skrivit likadant. Kärlek är en känsla som kan relateras på många sätt! Till djur, människor, ting och man kan till med ha kärlek till saker att göra.
För mig är hela livet kärlek. Vi hade inte funnits här på jorden om inte kärlek hade funnits och ingenting i världen hade funkat om inte kärlek hade funnits! Om inte det hade funnits människor som hade haft kärlek för räddningstjänster så hade vi inte haft någon som hade kunnat rädda oss. Samma med kockar, latbruksmän, lärare, lastbilsförare och simlärare! Och om inte kärlek hade funnits hade inte heller dessa arbeten behövts eftersom vi människor inte heller hade funnits.
Ja jag sa ju att detta var för sent för mig, att jag bara kan ta detta ämnet djupare och djupare. Men detta ämnen ligger bara mig så varmt om hjärtat. Jag lever för kärlek! Den jag har fått, den jag har nu och den jag kommer få i framtiden.
Jag kräver mycket kärlek, jag är bara sån. Jag mår bäst av när allt är bra och när folk gillar mig och jag slipper att vara ovän med någon! Det är det värsta jag vet! Jag vill vara vän med alla, men det har jag fått höra många gånger av personer i min närhet. "Linnéa, du kan inte vara vän med alla!".
Okej, det kan jag köpa, men att ha ovänner? Vänner som du bråkar med eller personer du egentligen kan vara vän med, men som det inte passar sig att vara vän med.
Helt onödigt!
När jag tänker på hur min framtid kommer se ut har jag ingen aning hur den kommer vara. Men jag är inte rädd för det, för att jag vet att bara det finns kärlek omkring mig kommer allt bli bra.
Jag vill ha barn och de kommer få ta del av min kärlek till dom så det bara ryker om det! De ska bli så älskade att de kommer ha en skyddande bubbla omkring dom så inget ont kan komma åt dom!
Min man, ja han kommer få en stor dos av min kärlek med! Jag menar det är han som kommer vara min andra halva, han kan bara inte undgå min kärlek. Han kommer ge mig kärlek, om han bara finns där, ger mig en kram varje dag, en puss på pannan, är ett bollplank för mina tankar och ideér kommer han bada i kärlek från mig.
Men även om jag har mycket kärlek som jag vill ge är det inte alla som får ta del av den. Speciellt när det gäller nya relationer med människor, jag släpper inte in vem som helst. Men när jag väl gör det, då får de loooove.
 
Sen har jag skrivit ett inlägg om vem man litar på som skrevs i maj
Vill bara påminna om att man måste vara säker vem man kan lita på i sin närhet. Försök ha vänner du kan lite till 100% på för en dag så kommer det en sittuation då du prövas, vem ska du lita på? Kan man lita till 100% på ens kille? Ens bästa kompis? Kanske du litar på fel person och ens förhållande eller vänskap förstörs på grund av att man lita på fel person.
Samtidigt tycker jag att det är okej att göra fel ibland, ibland lita på fel person för att sedan inse att det var fel och aldrig göra om det felet igen. Det är så livet funkar, speciellt som tonåring! Man prövar saker, man tar fel vägar. Men det är väl ändå ganska smart? För hur ska vi kunna veta de bra vägarna när vi inte har gått på de dåliga?
Eller tänk så gör man inga fel i tonåren och blir istället en vilsen 40 åring, och det är lite mindra accepterat i samhället.
Självklart kan även 40 åringar få vara vilsna, men felen kanske ger lite större konsekvenser. Man kan inte bara sluta på jobb, flytta ut, dejta varenda kille eller tjej. Som ung kan man göra det utan att man står utan boende och mat och skild.
Jaja nu tackar jag för min filosofiska stund och drar mig nu tillbaka innan detta spårar ut totalt!
 

Sedan har jag skrivit ett om förhållande som jag skrev i februari
Innan jag blev tillsammans med min kille tänkte jag att de tjejena som hade en kille hade inget att klaga på. Blev bara irriterad när de klagade på en massa småsaker och jag tänkte "vad klagar du för? Du har ju en kille i alla fall". Jag kunde tycka att vissa tjejer var hur töntiga som helst, men endå såg jag upp till dom. Jag trodde livet var så lätt för dom, för som sagt så tror jag att om man bara har kärlek, kan man komma hur långt man vill i livet.
 
Men riktigt så är det inte, bara för att man har ett förhållande är livet inte lyckligare eller lättare. Detta säger jag till alla där ute som en gång var jag. Som vill ha ett förhållande bara för att ha någon. Men denna någon är en person, en människa. Hon/han kommer ha dåliga dagar (men också bra!), kommer ha helt andra åsikter än dig själv, kommer säga/göra saker som kommer såra dig, kommer få dig att behöva mötas på mitten när det gäller beslut som måste tas, du kan inte prata med vem du vill längre (glöm alla gamla ragg, speciellt dina ex), din vecka är inte din egen längre, utan det är bådas.
 
Skriver inte detta för att verka negativ eller så, men man kan inte bilda sig en uppfattning hur ett förhållande kan vara genom att bara kolla/läsa romantiska filmer/böcker. Där visas nästan allt det positiva i ett förhållande och om det skulle bli negativt så slutar det oftast bra igen. Men det är ju detta folk vill se på film!
 
Jag vill bara ge rätt bild av hur ett förhållandets negativa sidor också ser ut. Jag anser nämligen att innan man går in på ett projekt måste man veta de positiva sidorna samt de negativa så man inte bara en dag blir chockad när man märker att allt är inte glassit varje dag.
 
Ett bra förhållande får man kämpa för, svälja tårarna och gå vidare till nästa dag som förmodligen blir bättre. Det är det jag tror tipset för att långt förhållande ser ut. Att man helt enkelt inser att det inte är toppen varje dag, att man i längden vet man att man mår bäst att vara med varandra. Att det är okej att känna att man vill döda personen ena dagen, medans nästa ligga i hans famn och säga att man älskar honom.
 
Oftas väger också de bra studerna upp med de bra och att de jämnar ut sig. Just nu ligger jag och gråter, för just nu är det inte bra, men jag håller ut och sväljer gråten för jag vet att imorgon kan bli en bättre dag.

Jag är en person med mycket tankar. Många säger att jag är väldigt filosofisk, vilket jag är. Men ibland ser jag bara livet från ett perspektiv från en 80 åring som har upplevt allt även om jag bara är 18 år och ska vara förvirrad.

Blink blink

Image and video hosting by TinyPic
 

Bilderna

Det snöar!! Två dagar innan min födelsedag och det snöar!! Har städat och tagit en lång dusch och är på väg till skolan nu, går till 17. Blääää

bildernaaaa

Blogg.se laggar med bilderna, men här e de i alla fall. 
1. dagens fångst 2.jag som väntar på när Tonnie prövar jeans 3. Donken! 4. fina påsen
 

Dagens fångst i dammsugarpåsen

Efter skolan mötte jag upp Tonnie och mötte upp han vid Triangeln där de hade minst 20% på alla affärer. Så det blev en del julklappar! Även McDonalds hade rabatt så det blev middag där med. När jag kom hem städade jag och dammsög mitt rum, när jag kom till datorn så tänkte jag, varför inte dammsuga den med. Men det skulle jag inte gjort.. En plastbit åkte med i röret så det blev att rota i dammsugarpåsen... Hittade även ett p-piller som jag tappade för någon dag sedan och som jag inte hittade! Även en plupp till mina hörlurar. Ja det var dagens fångst i dammsugarpåsen;)
Annars har jag skrivit på mitt PA och skypat med min prins.
Nä nu ska jag sova för imorgon ska jag städa igen!
Godnatt !

Torsdag

Japp, då är det skola snart. Klockan ringde vid 8 och jag bara stirrade på alarmet. Frågade mig själv, har jag bråttom? Varför ringer alarmet? Vilken dag är det? 
Sedan ko jag på att det var torsdag och klockan ringde eftersom jag skulle städa. Så nu är alla fönster putsade och allt dammat. Har även ätit en god frukost och kollat på portkod 21!
Anledningen varför jag städar är att på söndag bli det kalas för miiiiiig som fyller 19 och jag jobbar även, så vill hinna så mycket som möjligt!
Lite bilder från förra årets födelsedag! (eller ja på tårtan som var såååå fin!)

Bilderna

Bilderna från förra inlägget ville inte in så här kommer de

Kallt som in i

Ja helgen var ju underbar och nästa helg lär ju inte bli sämre eftersom en viss person fyller år!!!!
I alla fall, på söndagen följde tonnie och min lillebror och hans kompis med mig till jobbet där de badade och jag joina de på mina pauser. På kvällen sov underbar här en natt till vilket ALLTID uppskattas! Fast på kvällen fick jag världens migrän som har hållit i sig..Nu de senaste dagarna har vi träffat hans kompisar från Stockholm som var helt underbara! Längtar tills när vi flyttar upp dit då man får träffa de oftare!
Har även sett båda breaking down filmerna med tonnie som för övrigt var den enda killen i salongen när vi såg 2an på bio , 1an såg vi hemma;)
Vi har även hunnit med sushi och mysig fika!
Sitter på mitt rum och typ fryser ihjäl!!!
Aja, kärlek till folket !!

Jubb

Är på jobb nu och hade en underbar kväll igår och i morse fick jag städa upp allt vi hade grisat ner men det var lugnt eftersom killen kom vid 9 och höll mig sällskap vid frukosten. Nu är han hemma och väntar hos mig och hjälper mina föräldrar. Nä nu är lunchen över!
Kärlek!!

Torsdag

Jaaoppp.  Vaknade brevid en varm kropp, det känns ju alltid skönt och tryggt. Vi kunde inte sova så bara rullade runt i sängen till typ 1 innan vi däckade. Vid 7 ringde alarmet och som vanligt så sega som vi är var vi väl inte uppe förrän en kvart efter. Slänga i frukosten och cykla till bussen. Var rikigt trött så halvsov väl på älsklings axel hela vägen. När vi väl var framme på Malmö c jag tillsammans med älsklings buss, pussade hejdå och gick med tunga steg till skolan... Religionsprov... Blä!! Men klarade igenom det i alla fall och senare bestämde jag träff med Tonnie igen tillsammans med hans ena kompis från stockholm och kompisens kompis ;)
Vi åkte lite buss hit och dit, snackade om allt mellan himmel och jord och avslutade med en mysig fika på IKEA såklart! 
Jag och Tonnie är det minst 1 gång i veckan så det är ju som ett andra hem, speciellt nu när vi har börjat kolla lägenheter och sååå. 
Japp nu är jag hemma och ska plugga lite datorkunskap som jag än så länge lyckats bra med, har MVG på alla uppgifter hittils. Sen är det mer religion som ska göras och även Engelska C och Psykologi B....
Men mår inte så bra just nu, typ sitter och skakar och mår fett illa... Har läst igeno lite bloggar och så, det vardagliga och nu kallar mamma på mat och jag kan inte äta. 
Det har typ hållt på i 1 månad nu... Aja..
Imorgon blir det tjejträff!! Ida, jag sara och Emma ska förfira min 19 års dag och  äta god mat och massor med Ben and Jerry! På lördag börjar jag med jobb, om inte darling kommer hit innan, annars så ska spendera många timmar med honom tills jag jobbar igen på söndagen. Vi ska nog kolla på Breaking dawn part1 eftersom vi ska se part 2 på bio snart.
 
Har försten jätteont där jag blev masserad, skulle massera tonnie igår (fick lära mig några knep hos massören) men det typ högg till hela tiden :(
 
Kom och tänka på en sak till! Snart är det jul! Om 1 månadär det all julstress. 
Här kommer lite bilder från förra julen!

Spa!

Började typ dagen med bio med klassen då vi fick se hur det ser ut på fängelse i USA. Sen köpte jag sushi för att ta tåget och gå 30 min från åkarp till Lomma för att ge min sjukling sushin som gjorde han i alla fall lite friskare. Åkte sen ganska direkt till Höllviken då jag skulle på spa! 1 timmes helkroppsmassage blev det! Just nu känns det bara ömt men det blir nog bättre sen!
Kunde inte sova men nu får jag nog lägga mig bredvid killen igen innan han börjar bli orolig;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3277159/images/2012/pic_50ad6d7a9606ee7054233c7f.jpg" class="image">

Tankar just nu

Mitt hjärta känns tungt. Som om det måste kämpa för varje slag. Men det är inga problem med det, jag kan lätt kämpa! Men frågan är hur länge? Inte för att det är tiden som är viktigast utan resultatet. Men hur starkt är egentligen mitt hjärta och då undrar jag också,hur starkt är ditt?
En annan fundering. Vi lever bara en gång, det är mycket som ska prövas, men vad är okej och inte okej? Är det okej att pröva droger t.ex bara för att, bara för att ha gjort det. Bara för att veta att man inte vill göra det igen? Vad för liv vill jag leva? Vilka ska man fokusera på och vilka ska man inte lägga energi och tid på?
Och med förhållande och kärlek? Tror jag på evig kärlek? Ja det gör jag och jag förstår att kärleken och förhållandet inte kommer se likadant ut hela livet. Men jag är redo för det, jag förstår det?
Jag förstår mycket, kanske för mycket. Jag tänker mycket, kanske för mycket?
Ska jag sluta lyssna på hjärnan och mer på hjärtat. Men om jag gör det kommer jag bli galen!!

Jag älskar dig

Aj.. mitt ...huve

Har gått heldag i skolan och var väl hemma vid halv sju. Slängde mig i maten och sen kom huvudvärken... Har så mycket denna veckan och jag känner att denna veckan kommer döda ,mig! Så nu harv jag poppat popcorn och ska bara ta det lugnt och kolla på någon film om hjärnan pallar.

Saknar

Saknar dig så himla mycket!

Fredag!

Jaaooo, slut för idag tack för idag. Vaknade lite innan 8 och velade om jag skulle åka och träna eller sova vidare för min säng var sååå skön! Men såklart stack jag till gymmet och var där när de öppnade. Jag stod lite och velade om jag skulle köra ett bodypump pass idag igen eftersom jag har knappt kunnat röra mig sen tisdags! Men jag bestämde mig för att köra ändå!
Värmde upp med Powerwalk i 15 min sen köttade jag!
Träffade även min gamla tysklärare som jag förde ett litet samtal med.
Sen har jag även varit i skolan och skrivit PA vilket gick ganska segt eftersom när man kollade ut genom fönstret vid 15 så började det redan bli mörkt... Och hade lektion till 17.
Skolan var även iskall idag så gick runt med jacka och halsduk. Vår snälla rektor gav oss det kallaste klassrummet på skolan detta året...
Nu sitter jag på bussen hungrig och trött men ser fram emot ikväll då det blir myys med kompis, som jag även ska träffa imorgon.
Världens mysigaste buss, 6139.
I helgen står jobb på schemat som vanlig, men även mycket mys och en del plugg.
Ha en trevlig fredag och kärlek till er!

...

Andra avenyn i mitt hjärta

Herre..min...Gud!

Okej, rubriken lät bättre när jag själv sa den men det är just så jag känner mig. Det låter väldigt religiöst, men eftersom vi är ett kristet samhälle så blir väl många av våra uttryck detsamma. I alla fall, nu kom jag ur ämnet lite grann... Ibland överträffar jag mig själv. Eller nä egentligen inte... jag förvånar mig själv att jag klarar av vissa saker som jag inte hade någon aning om. Det betyder ju att det stämmer att man kan mer än vad man tror. Jag förstår inte hur man kan tveka på sig själv och ens förmåga att lyckas och klara av saker. Man jämför sig med alla andra som lyckas i livet och tänker att man själv aldrig skulle kunna klara det. Varför inte? Vi är ju människor allihopa? Skillnaden mellan oss är att vissa människor tror på sig själv och vissa inte.
Vissa människor har känt som jag gör nu. "Wow!!! Herre min Gud! Vad hände precis? Klarade jag precis det där?"
Vad har jag precis gjort då? Inte har jag gjort något som kommer förändra världen inte. Nä, jag steg upp tidigt på morgonen, åt gröt, klädde på mig träningskläderna, cyklade i motvind till gymmet och genomförde ett helt body pump pass. Jag stannade inte en enda gång. Jag kämpade tills jag bara stod och skakade efteråt. Sen. Sen mina vänner så kom instruktören fram till mig när passet vad slut. Och jag tänkte, nej nu kommer hon klaga på att jag inte sköt ut rumpan ordentligt när vi arbetade med benen. Men jag hade ack så fel. Hon sa " vet du hur bra du är? Vet du hur bra du har blivit?"
Jag fick en chock! Jag sa tack och blev generad. Jag duschade och visste att jag hade 20 min på mig innan min buss gick långt ifrån gymmet ! Så jag hoppade på cykeln och cyklade som en galning!
Efter att jag hade kört ett helt pass utan att stanna, så hårt att jag kunde knappt stå på benen efteråt. Och jag cyklade så att pedalerna skulle flyga av och motvind var det. Bussen kom och nu sitter jag här.
Jag klarade det!
Känslan är obeskrivlig!
Gott folk, tänj på era gränser ibland så kan ni se att ni kan mer än vad ni tror!
Kärlek till er alla!

Måndag

Det har varit en lååång dag! Vaknade vid kvart i sex och gjorde mig i ordning osv. Satte mig på bussen för att åka till idrotten som var vår första lektion. Det är för tidigt att ha idrott klockan 8 på en måndags morgon! Till och med min mamma ringde mig oroligt i morse och undrade var jag var eftersom jag inte la i sängen i morse, DÅ är man uppe tidigt om ena föräldrar undrar om man ens sovit hemma.
I alla fall, innebandy! Älskar innebandy! Spelade det ett tag innan jag skadade min armbåge. Saknar det riktigt mycket!
På lektionen köttade jag i alla fall! Sen hade jag lektion efter lektion och slutade vid 16. Åkte där direkt till simtävling som jag nu är på väg hem ifrån (sitter på bussen). När jag kommer hem ska jag äta och skriva på PAt.
Imorgon har jag bokat body pump pass vid 9 och ska nog springa lite innan så får lägga mig i tid!
Nu börjar jag närma mig hemmet! Kärlek!!

Mitt livsmotto

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Rullar

Livet rullar på

Rädd

Jag vill inte ta upp vad som har hänt men jag kan säga att jag inte har mått såhär dåligt i hela mitt liv. Visst jag har själv satt mig lite i denna situationen, för om jag inte hade varit så dum och blind så hade jag sett. Jag hade sett att mitt beteende inte var okej och så hade jag kunnat ändra på det, eller inte ens utveckla det från början. Jag är inte bara rädd för att min hjärna håller på att flippa ur, utan är rädd hur min kropp reagerar. Jag kan inte äta, jag kan bara inte. Det blir en ond spiral eftersom jag bara känner mig svagare för varje dag som går. Men nu måste jag vara stark och samtidigt känner jag min kämparglöd inom mig men samtidigt börjar min svaghet börja ta över mig. Jag är nere på havsbotten och letar och är fast besluten att jag ska simma upp, men luften håller på att ta slut snart! Det är så konstigt! Hur kan man känna sig så stark och svag samtidigt? Hur kan man känna sig så säker men samtidigt så himla osäker??

Hemma

Är hemma nu från Spanien och det har hänt en massor så måste först ta i tu med det.

Spanien!

Hola! Hahha nä men ja, är i Spanien nu och det regnar... Igår var det superbra väder men ack inte idag... Gick upp vid 7 för att träna på gymmet och sedan har jag ätit frukost med familjen. Nu ligger jag här sängen medans några i familjen är och badar men jag känner jag att sparar det till lite senare idag!
Ja har inte så mycket mer roligt att säga, på söndag kommer vi i alla fall hem och sen är det skola igen!

ingridlinnea

Va den du själv hade velat vara bästa kompis med!

RSS 2.0